Plasma Pen

Plasma pen är en icke-kirurgisk behandling där små impulser stimulerar och stramar upp huden vid önskade områden. Metoden verkar effektivt vid exempelvis ögon, hals och kinder för utjämning av hud, lyft av ögonlock och reducering av rynkor. Våra behandlingar med Plasma pen anpassas för dig och dina behov.

Behandlingen är effektiv mot

Ögonlock och påsar under ögonen, kråksparkar och rynkor vid ögonen, slapp hud på kinder och hals, rynkor och fina linjer vid mun samt ojämn hy

Biverkningar

Efteråt kan det huden kännas öm och i några fall svullna upp. Vissa patienter upplever en brännande känsla och det kan hända att sårskorpor uppstår, som läker inom några dagar. För att skydda huden vid det behandlade området från skador bör du undvika starkt solljus.


Så här går behandlingen till

Plasma pen behandlar det översta hudlagret med små plasmaimpulser från en elektrod, som genom sina små blixtrar effektivt stramar åt huden och för cellerna närmre varandra. Innan plasmabehandlingen applicerar vi en bedövning på utvalt område. Allt för att du ska känna dig trygg och få en så bra upplevelse som möjligt.

Efter behandlingen

Efter plasmabehandlingen kan en svullnad uppstå. Detta är en naturlig reaktion och en del av läkningsprocessen, som kan vara i mellan 3-8 dagar.
Undvik att pilla bort skorporna som uppstår, då det finns en infektionsfrisk.
Inom 12 timmar efter en behandling ska du undvika makeup och att ha vatten på behandlingsområdet.
En vecka efter behandlingen ska du undvika poolbad, bad och bastu, peeling, hudvårdsprodukter med syror och retinol samt injektioner.
De första 3-12 veckorna ska du inte sola solarium och tänka på att inte vistas i solen för mycket. Använd ett solskydd med SPF 50 i minimum 3 månader efter din behandling.